Vastgoed investeren Dubai: Belastingen, rendement, investeringsopties

2024-02-26
Yannick Aengeveld - Vastgoedexpert Dubai

Vastgoed investeren in Dubai met Vastgoedexpert Dubai.

Investeren in vastgoed is altijd een aantrekkelijk idee geweest voor vele investeerders over de hele wereld. Vooral wanneer het gaat om het investeren in een plek als Dubai, de stad van goud, met zijn elegante wolkenkrabbers, adembenemende landschappen en luxueuze levensstijl. Het idee van vastgoed investeren in Dubai trekt mensen aan om verscheidene redenen. Allereerst heeft Dubai een stabiele economie met een aanhoudende groei. Ten tweede is er de aanwezigheid van internationale bedrijven en hoogopgeleide professionals die op zoek zijn naar kwaliteitsaccommodaties.

Bovendien wordt in Dubai de winst niet belast, wat betekent dat al het geld dat u verdient door uw panden te verhuren of te verkopen volledig van u is. Dit maakt investeren in Dubai vastgoed nog aantrekkelijker. Bovendien, met plannen voor grote projecten zoals de Expo 2020 en veel andere toekomstige projecten, is de vraag naar vastgoed in Dubai op een all-time high.

Wij helpen u als Vastgoedexpert Dubai van A tot Z bij elke stap van het investeringsproces, te beginnen bij het vinden en uitzoeken van het juiste investeringsproject, het navigeren doorheen de juridische en financiële aspecten, tot de verhuur of de herverkoop van uw vastgoed in Dubai.

Rendement vastgoed Dubai

Het rendementop vastgoed in Dubai is een ander element dat een belangrijke rol speelt bij het aantrekken van investeerders. Volgens verschillende rapporten levert Dubai een van de hoogste huurrendementen op in de wereld. Dit is vooral te danken aan het feit dat de vraag naar panden om te huren of te kopen de vraag overtreft, wat leidt tot een stijging van de prijzen. Bovendien zijn de operationele kosten voor het bezitten en beheren van een pand in Dubai relatief lager dan in vele andere grote steden over de hele wereld.

Een ander voordeel van het investeren in Dubai vastgoed is het feit dat er geen kapitaalwinstbelasting of inkomstenbelasting is. Dit betekent dat u al uw winst kunt behouden, wat natuurlijk bijdraagt aan een hoger rendement. Verder, vanwege het feit dat Dubai een populaire toeristische bestemming is, is er altijd vraag naar short-stay accommodaties, wat weer een extra bron van inkomsten voor vastgoedeigenaren kan zijn.

Belastingen vastgoed Dubai

Hoewel er geen belasting op inkomsten uit vastgoed is in Dubai, is er wel een eenmalige belasting die betaald moet worden op het moment van aankoop, bekend als de registratievergoeding. Deze vergoeding is normaal gesproken 4% van de prijs van het onroerend goed en moet worden betaald aan de Dubai Land Department. Daarnaast zijn er ook jaarlijkse onderhoudskosten die moeten worden betaald, afhankelijk van de locatie en het type van het pand. Het is echter belangrijk op te merken dat deze kosten meestal vrij laag zijn in vergelijking met andere wereldsteden.

Ook moet worden opgemerkt dat hoewel er momenteel geen inkomsten- of vastgoedbelasting is in Dubai, er een jaarlijkse belasting is voor het gebruik van gemeenschappelijke voorzieningen zoals zwembaden, sportscholen en veiligheidsdiensten. Deze kosten zijn echter over het algemeen laag en worden meestal gedekt door de huurinkomsten.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en bespreek wat voor jou mogelijk is. We bieden een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.

Contact opnemen met ons kan via mail info@vastgoedexpertdubai.be, bel of WhatsApp ons op +32 484 89 35 64 (BE) of +31 623 47 03 98 (NL) of neem een kijkje op onze website www.vastgoedexpertdubai.be voor meer informatie.