Wonen en winkelen op het Veenendaalse stadsstrand

Medio 2019 zal worden gestart met de bouw van een gebouwencomplex op het Veenendaalse stadsstrand. Hierin worden appartementen en winkels gerealiseerd. Het winnend ontwerp voor dit complex werd deze week gepresenteerd en is van MIES Architectuur, werkend in opdracht van Ingenious Vastgoed.

Als een strandpaviljoen

Het ontwerp past helemaal bij het karakter van het strand. Zo wordt het gehele complex gebouwd in de vorm van een strandpaviljoen, rustend op houten palen. Via trappen, vlonders en overdekte galerijen kan het publiek straks het uitgebreide aanbod winkels bezoeken. Op de verdiepingen daarboven worden loftwoningen gerealiseerd.

Winnend ontwerp van MIES Architectuur/Ingenious Vastgoed

Het plan komt voort uit de wens om het stadsstrand voor Veenendaal te behouden en extra functies te geven. Uit de beste inzendingen die bij de gemeente waren ingediend, werden de twee beste ontwerpen voorgelegd aan een klankbordgroep van betrokken Veenendalers, zoals omwonenden, winkeliers, ondernemers en initiatiefnemers van strandactiviteiten. Ze kozen uiteindelijk voor het plan met de meeste durf en lef.