Kunstwerk aan de Van der Heidehof in ere hersteld

Alsof het niet weg is geweest, zo staat het kunstwerk aan het Boompjesgoed weer te stralen. In 1979 werd het kunstwerk van Herman van der Heide daar voor het eerst geplaatst, ter gelegenheid van de opening van het CSV. Enige tijd geleden moest het wijken voor de sloop van het oude schoolgebouw.

Nu is de nieuwbouw, vernoemd naar de kunstenaar, afgerond. En hebben wethouder Arianne Hollander en ontwikkelaar Johan van den Essenburg van Ingenious Vastgoed een steen gelegd bij het kunstwerk.

Het kunstwerk behoort tot de stroming van het Constructivisme, met als veel voorkomende kenmerken vierkanten, vlakken, eenvoudige kleuren en materialen als staal, beton en glas. Omdat dit kunstwerk erg herkenbaar is en valt aan te merken als cultureel erfgoed, werd het kunstwerk in ere hersteld en staat weer op zijn vertrouwde plekje.

Van der Heidehof

Aan de rand van het centrum, aan de Boompjesgoed en Vijftienmorgen ligt nieuwbouwproject Van der Heidehof. De wijk bestaat uit tien eengezinswoningen in de huursector. Daarnaast zijn er 8 koopwoningen, 40 zorgappartementen en 2 kantoorgebouwen gebouwd.

 Bekijk nieuwbouwproject Van der Heidehof